Search
Menu

Purcell was commissioned to convert a group of brick and timber frame farm buildings in the South East to provide residential accommodation for a gamekeeper and his family and a shooting lodge; a dining room and cooking facilities for shooting parties. 

A 20th century concrete framed barn adjacent to the site was also converted to provide a gamekeepers’ mess.

The glazed panels are set into the new floor to allow light into the dining area below.

The main design challenge was to get natural light into the long, narrow barn, which had no ground level windows to the south side and limited fenestration to the north. 

We introduced high level roof lights to the replacement roof and several areas of glazed flooring to the first floor, permitting light to penetrate through to ground floor level. The additional contemporary interventions contrast delightfully with the historic structure.

The new cantilevered oak staircase rises to the first floor level.

The glazed areas on the first floor allow ground floor views of the new oak roof and open up the internal spaces. The spacious and well lit dining area has a large open plan space.

Share