Search
Menu

Working closely with National Museums Liverpool, Purcell was commissioned to undertake a Masterplan for the development of this significant early-20th Century building, designed for Lord Leverhulme by local architects W&S Owen of Warrington.

Our masterplan set out policies for the development, repair and maintenance of the building for the next 20 years, including crucial strategies to increase visitor numbers and ensure a sustainable future. The practice was then appointed to undertake a scheme of works. Over a seven-month period, the internal exhibition spaces were reorganised to improve visitor flow and a new reception and orientation space was created. New lighting, advertising masts, external works and planting were also implemented.

To relocate the main entrance from the south elevation to the west elevation, the steps were repositioned, and a new landing was created. A pre-cast concrete ramp was introduced to provide level access to the main gallery. To limit the impact of the new intervention on the building, a glass balustrade was used, and the concrete was produced to match the colour of the limestone cladding.

Share

US